Juntament amb el contrabaix, és un dels instruments més greus de corda fregada. El podeu començar a estudiar a partir dels 3 o 4 anys. L’estudi d’aquest i dels altres instruments de corda, potencia l’atenció i la psicomotricitat dels infants.
Hi ha múltiples opcions, a l’escola, per aprendre el violoncel:

  • 1 hora de classe individual a la setmana
  • 1/2 hora de classe individual a la setmana
  • Dues mitges hores de classe individual a la setmana
  • Classes col·lectives
  • Agrupacions

El Violoncel

El violoncel (de vegades abreujat cello, abreviatura italiana) és un instrument de corda. Té quatre cordes La Re Sol Do i es toca amb un arquet que està fet de pèls de cua de cavall. El violoncel és un dels instruments de l’orquestra. El músic que el toca és denominat violoncel·lista o, simplement, violoncel. La forma més utilitzada —encara que no estigui acceptada oficialment – és la paraula italiana violoncello (pronunciada com l’italià: “violontxel·lo”). En italià també és abreviada: cello (txel·lo). Tradicionalment és considerat com l’instrument que més s’assembla a la veu humana. Al llarg de la història de la música s’han compost moltes obres per a violoncel a causa de la seva importància dins el panorama musical, ja que és un instrument bàsic en moltes formacions instrumentals. troba més informació a la Viquipèdia

Cures dels instruments de corda fregada

Quan no s’usa ha d’estar guardat en un estoig el més hermètic i embuatat possible, amb la caixa, la vara de l’arc i les cordes netes, i les crins de l’arc lleument distendides. El violoncel ha d’estar al resguard en tot el possible perquè no li afecti la humitat ni canvis bruscos de temperatura, per això, només requereix una habitual neteja amb un drap sec, o bé amb productes especialment dissenyats per a això.