Curs i Concurs de violí i viola (pasqua 2013)

Aquí teniu informació sobre el curs que ofereix l’escola de música Quatre42 del 2 al 6 d’abril.

El curs comença dia 2 d’abril a les 9 del matí fins el dia 5 d’abril a les 14 h.

inscripcions

 

Butlleta d’Inscripció

 

Professors:

voluta+verd

Les classes de violí i viola seran de 9 a 14h i de 16h a 18h. Menys l’últim dia divendres 5 que seran fins les 14h.
A les 18h començarà la classe d’estiraments, ioga i meditació per a manteniment físic i psicològic de l’intèrpret tant per a l’estudi diari com per afrontar una audició davant del públic. Consells i pràctiques diàries que ens ajuden en qüestions tan importants com prevenir les lesions musculoesquelètiques i una higiene mental per afrontar un estudi diari útil i pràctic, a més de l’entrenament a la vegada, d’una correcta motivació i actitud a l’hora de tocar en públic. (impartides per G. Espinosa)

Les classes de violí i viola s’impartiran diàriament per a tots els inscrits al curs, treballant amb els professors Catalina Sureda i Gabriel Espinosa. Dijous dia 4 matí i tarda i dia 5 al matí s’afegirà la professora de repertori Isabel Félix, per als participants inscrits en aquesta assignatura vagin o no al concurs. Es disposarà d’aules d’estudi, amb ordre d’estudi programat per l’escola Quatre 42, per als inscrits al curs.
El concurs començarà el divendres dia 5 a les 17,30 a l’auditori del Caixa Fòrum de Palma. (Plaça Weyler, 3)

Els participants que s’hagin inscrit al curs de Quatre42 tenen pagada la inscripció al concurs i dues entrades per poder assistir i participar al “premi del públic”. La resta de públic que vulgui assistir a les fases eliminatòries i final de les diferents categories, i poder participar en la votació del públic, haurà d’abonar la quantitat de 5 €, que li permetrà assistir als dos dies de concurs i al concert de cloenda del concurs i curs Quatre42 ofert per l’orquestra de Cambra Johannes Palaschko.

Els participants externs al curs hauran d’abonar la quantitat de 35 €, en concepte d’inscripció al curs, això els permetrà tenir dret a dues entrades per a poder participaciar en la votació del públic.

El preu del curs complet incloent les classes amb la pianista de repertori, més el seu acompanyament els dies del concurs és de 130 €.

Per als participants només al concurs que vulguin sol·licitar un assaig amb la professora Isabel Fèlix i gaudir del seu acompanyament hauran d’abonar la quantitat de 40 €.

voluta

Per als inscrits al curs s’ofereix la possibilitat de menjar, els quatre dies per 25 €. Sí es prefereix vegetarià s’ha d’especificar.

 

Per als oients el preu és de 50 €, incloent la seva inscripció al concurs, si hi volen participar, i dues entrades per poder assistir al concurs.

Sí aquests requereixen els serveis d’acompanyament de piano amb la professora Isabel Fèlix, hauran d’afegir un abonament de 40 €.

Bases i premis del concurs:

El concurs consta de 4 categories per a violí i 4 per a viola (les edats són orientatives, per tant cada u és lliure d’escollir la categoria que vulgui)

A les categories A i B no hi haurà fase eliminatòria i serà dia 5 d’abril per la tarda.

A les categories C i D hi haurà una fase eliminatòria (5 d’abril horabaixa) i una fase final (6 d’abril matí)

Categoria A (de 7 a 10 anys) (han de tocar dues obres, la suma de les quals no pot ser més llarga de 15 minuts)

 • 1r premi: 40€ més un xec regal de 30€ a la tenda de música Musicasa
 • 2n premi: 20€ més un xec regal de 15€ a la tenda de música Musicasa
 • 3r premi: kit per l’instrument donat per D’addario i Musicasa

Categoria B (de 10 a 13 anys) (han de tocar dues obres, la suma de les quals no pot ser més llarga de 15 minuts)

 • 1r premi: 50€ més un xec regal de 30€ a la tenda de música Musicasa
 • 2n premi: 25€ més un xec regal de 15€ a la tenda de música Musicasa
 • 3r premi: kit per l’instrument donat per D’addario i Musicasa

Categoria C (de 14 a 18 anys) (han de tocar dues obres, la suma de les quals no pot ser més llarga de 30 minuts)

 • 1r premi: 70€ més un xec regal de 30€ a la tenda de música Musicasa
 • 2n premi: 30€ més un xec regal de 15€ a la tenda de música Musicasa
 • 3r premi: kit per l’instrument donat per D’addario i Musicasa

Categoria D (de 18 a 25 anys) (han de tocar dues obres, la suma de les quals no pot ser més llarga de 35 minuts)

 • 1r premi: 150€, un xec regal de 30€ a la tenda de música Musicasa i un concert com a solista amb l’Orquestra de Cambra J. Palaschko (remunerat).
 • 2n premi: 75€, un xec regal de 15€ a la tenda de música Musicasa i la participació remunerada amb l’Orquestra de Cambra J. Palaschko.
 • 3r premi: kit per l’instrument donat per D’addario i Musicasa

Premi a la millor interpretació tècnica, patrocinat per la Camerata Palaschko, dotat en 50€ (qualsevol categoria): la millor interpretació d’un estudi o caprici: Viola: qualsevol estudi per viola sola de J. Palaschko Violí: qualsevol estudi o caprici de Rode, Kreutzer, Paganini o algun moviment de la sonata d’Ysaÿe o J.S. Bach.

Premi del públic, el públic votarà al que consideri millor interpret d’entre tots els participants (qualsevol categoria): dotat amb 50€

Entitats col·laboradores:

Logo MUSITEKTON

logonoratconletras

musicasa

Print

CXF Palma -color-

374353_102515203197234_302828953_n

Foto Catalinanascuda a Maria de la Salut el 1984, és Professora Superior de violí pel Conservatori Superior del Liceu de Barcelona i Master of Arts en Violí i en Música de Cambra per la Universitat de Música de Graz (KUG). A Àustria va adquirir una rica formació de la mà de Maighréad McCrann (Concertino de la RSO Wien) de qui va ser assistent i de Chia Chou (Trio Parnassus). El 2002 entra a formar part de la JONDE, on va ser concertino i solista, i el 2004 de la prestigiosa Gustav Mahler Jugendorchester. Des de llavors ha col · laborat amb algunes de les més cèlebres orquestres europees com l’ORF Radio Symphonie Orchester Wien, l’Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Orquestra de la Comunitat Valenciana, Wiener Shymphoniker, així com a concertino amb de la Filharmònica de Màlaga, amb directors de la talla d’Antonio Pappano, Kent Nagano, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Franz Welser-Möst, Sir Colin Davis, Herbert Blomstedt, Christopher Hogwood, Yakov Kreizberg, Daniel Barenboim entre d’altres. En la seva activitat concertística cal destacar la interpretació dels concerts per a violí de Max Bruch Op 26 i Beethoven Op 61 amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

 

gabrielGabriel Espinosa és reconegut com a incansable investigador pedagògic. La seva particular manera d’introduir als seus deixebles en l’observació de la tècnica violistica i violinística, doten als seus alumnes d’uns coneixements que els permeten evolucionar mitjançant l’auto observació i l’honestedat d’un treball regular. Practicant de ioga i meditació des de fa més de 15 anys, integra aquestes pràctiques en el seu ensenyament que permeten el màxim rendiment de tot el seu alumnat que abasta des dels 3 anys fins a gent de grau superior.

 

foto-Isabel-Felix-bnNascuda a Maó (Menorca), la pianista Isabel Fèlix desenvolupa una intensa activitat també com a fortepianista i clavecinista especialment en l’àmbit de la música de cambra. Des de 2006 és professora titular de repertori amb piano al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.
Titulada Superior en Piano pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona –on va estudiar amb el pianista Miquel Farré- i en Música de Cambra pel Conservatori Superior del Liceu, obtenint Menció d’Honor de final de carrera en ambdues especialitats. Llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona. Màster en Musicologia i Educació Musical per la Universitat Autònoma de Barcelona –amb una recerca sobre l’obra pianística de la compositora Margarida Orfila (Maó, 1889 – Barcelona, 1970)-.
Assistí activament a masterclasses impartides per pianistes com Ramon Coll, Vitaly Margulis i Dalton Baldwin, entre d’altres. S’especialitzà en piano i música de cambra amb Ferenc Rados a la Universidad de Alcalá de Henares i amplià estudis amb John Bingham a Londres, rebent diversos premis en concursos de piano i música de cambra.
Posteriorment s’interessà en la interpretació amb criteris històrics i instruments originals: estudià clavecí amb Albert Romaní i fortepiano amb Neal Peres da Costa. Destaca la influència de Paul Badura-Skoda amb qui estudià piano i fortepiano a París i Viena.
Ofereix recitals regularment i és membre com a pianista i clavecinista de diverses formacions com l’Ensemble Gaudí i l’OCIM, i forma duets estables amb la violinista barroca Alba Roca i la mezzosoprano Inés Moraleda. Col·labora habitualment amb l’Artaria Ensemble, Orquestra de Girona i BCN 216. Ha actuat com a pianista solista també amb l’Orquestra Simfònica de Balears, la Camerata Sa Nostra, l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca i la Banda Municipal de Música de Palma, i com a clavecinista amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i la Budapest Chamber Orchestra, sota la direcció de Philipe Bender, Virginia Martínez, Barry Sargent, Anu Tali, Edmon Colomer, Ernest Martínez Izquierdo…
Ha enregistrat el CD “A l’ombra del piano” (Columna Música, 2010) amb tres concerts per a fortepiano i orquestra de Haydn, Mozart i Schubert, juntament amb l’OCIM i Andrew Watkinson.

1 Comment
 1. De part de la nostra família volem donar-vos l’enhorabona per posar en pràctica aquesta fantàstica iniciativa del “Curs-Concurs”. Aquestes trobades són experiències inolvidables i profitoses pels infants, i acaben per no adonar-se de l’esforç que estan realitzant per només pensar lo bé que ho estan passant.
  Vàrem gaudir molt dels dos dies (concurs/ concert i entrega de premis) i ens encantaria que es tornàs a repetir la mateixa proposta o d’altres similars. Allà hi serem. Sabem que l’esforç que hi ha darrera no és petit i per això us donam les gràcies.
  GRÀCIESSS !!! Salutacions a tots els membres de l’escola.

Deixa un comentari